Majestætsforsjovelse - Dronning Dahl

Dronning Dahl som vores kæderygende dronning, der er ved at skrive lejlighedssang til den begivenhed i hendes familie, som vi vist er mange, der snart er lidt småtrætte af at vente på.

Skal sangen gå på "Alle sømænd er glade for pi'r" (den med et utal af pigenavne)?

Når hun får flettet sin mands vin ind i en sang - "Sur, sur, sur" - så er det ikke direkte en fornærmelse, snarere majestætsforsjovelse.

Og selv om Dronning Dahl aldrig afslører for meget, kan han godt love, at der bliver et glædeligt gensyn med regenten. I år med tvillinger og en løbsk barnevogn.

Det er faktisk sjovere at imitere andre, men folk elsker jo, når jeg træder op som dronningen. Så det gør jeg igen, fortæller Dahl, som i mere end tre årtier har tilbragt sin sommer i cirkus¬teltet. Og indtil videre tyder alt på, at han bliver ved mange år endnu.

I revyens verden er der i nyere tid tradition for parodier på prins Henrik og specielt dronning Margrethe.

Især er Per Dahls parodier kendte for at være gode, fordi han målretter dem.

Omdrejningspunkterne i de fleste parodier er, at dronningen fortæller om sit tilsyneladende helt almindelige liv og sine hverdagsproblemer med husførelse, uopdragne sønner, svigerdøtre og en gnaven ægtemand.

Selvom der i tekst og fremførelse ofte ligger en kritik af kongehuset som institution og af majestætens ageren, har det ikke affødt officiel kritik af hverken forfattere eller Dronning Dahl.

En af årsagerne kan være, at jo større kritikken af kongehuset eller dronningen er, desto morsommere indpakning sørger kunstnerne for.