>Folkesolist - Kirsten Siggaard<

Kirsten Siggaard er uden tvivl en af de mest folkekære kunstnere vi har i Danmark. Og hendes fanskare spænder over flere generationer, selv de unge i dag kan synge med på Melodi Grand Prix sangene.

Men det var ikke musikkarrieren, der lå først for, da Kirsten valgte at uddanne sig i en bank. Hun har dog altid elsket at synge og blev i 1975 optaget i et danseorkester. Bandet udsendte to singler i 1976, som ikke blev den store succes.

Guitaristen fra bandet Søren Bundgaard begyndte herefter at skrive sange til Melodi Grand Prix og Kirsten Siggaard sang demoerne. Det var starten på en epoke, hvor Søren og Kirsten dominerede konkurrencen i flere år. Det blev til tre sejre og med fine placeringer i det internationale Grand Prix. Siden har Kirsten spillet revy, indspillet plader og turneret med musikken.

Hendes store glansrolle på teatret var dog, da hun spillede den lille franske spurv, Edith Piaf. Det var en kæmpe præstation og en stor succes. I sin sparsomme fritid nyder Kirsten Siggaard at spille golf og den umiddelbare livsglæde er altid med på banen. Hun stiller gerne op til arrangementer i den gode sags tjeneste. Sidst var i en Golf Mod Kræft turnering, som blev afholdt i Trelleborg Golf Klub.

Hvor længe har du spillet golf og hvordan kom du i gang?
Jeg har spillet siden 1998 og det var faktisk min mand, som startede. Og allerede året efter kom jeg i gang. Vi flyttede til Vindinge, hvor Hedeland Golfklub ligger, så det var nærliggende at begynde. Jeg spiller dog alt for lidt i forhold til hvad jeg gerne vil.

Har du nogensinde sunget om golf?
Absolut !!! Har en skøn sang om golf på repertoiret. Jeg underholdte faktisk til Golf Mod Kræft turneringen med den til stor morskab. Det er en revy sang med frække undertoner, men meget stueren.

Hvad er din sjoveste oplevelse på golfbanen?
Forleden var jeg til “Grøften Open” på Royal Golf Center. Bagefter skulle vi fotograferes; Dorte Kollo, Poul Eriksen og jeg i sandbunkeren. Jeg står forrest og får at vide at det er mig, der skal slå først. Jeg gør mig klar og svinger sandjernet bagud og hører et KLONK, det var så baghovedet på Poul Eriksen. Heldigvis skete der ikke noget. Nåh, men det var måske det mest flove og ikke det sjoveste. Efter så mange år på banen har man haft mange oplevelser. Jeg plejer at sige, at jeg spiller med ” momenter af ufattelig skønhed”. Jeg har også haft nogle utrolige puts.

Og den værste?
Kig lige ovenfor.

Hvilken bane er din klare favorit?
Har ingen favoritbane. Jeg vil bare gerne prøve så mange som muligt. Og så nyder jeg naturen samtidig.

Hvem ville du helst gå en runde med, hvis der var frit valg på alle hylder?
Lige meget bare personen spiller nogenlunde golf og har en skøn humor og tålmodighed. Jeg kunne selvfølgelig sige Tiger Woods, men hvis han blir sur over at jeg ikke spiller så godt, ja, så er det ikke sjovt, men han kunne måske lære mig et eller andet undervejs…griner. Hvis Barbara Streisand spiller golf var hun også en mulighed, hun er et af mine store idoler.

Rent jobmæssigt, hvad laver du så nu?
Jeg har lige udgivet en live-cd og dvd ” En aften med Kirsten Siggaard” som er 21 sange med et skønt band i ryggen. Jeg har også lige indsunget en sang ” Dit Grand Prix Hit” sammen med Martin Knudsen, som jeg har turneret sammen med her i foråret med vores Show “Når bare musikken Swinger”. Vi har også lavet en musikvideo, der er lagt på “You Tube”