>Fiskeinformation - foredrag <

En gruppe aktive folk, der vil sætte havet, mosen, fjorden, det gode liv og den gode smag på dagsordenen i det østlige hjørne, er godt på vej med det første store arrangement, havets aktivitetsdag 28. august.

Der bliver noget at kigge på, deltage i, prøve selv og smage på ved molen I Dokkedal og på Havnen, og om aftenen tilbereder den landskendte TV-kok og ”Røg i Køkkenet” på DR et måltid af alt det gode fra havet, serveret til den specielle Vin. Han fortæller samtidig om, hvad og hvordan har har lavet maden.

Den gode havmenu følges op med et foredrag af hajspecialist, verdensomseljer og tv-mand. - Så der er noget at arbejde videre med og lave mosens aktivitetsdag og fjordens aktivitetsdag til næste år, fortæller idemanden bag aktiviteter ved hav, mose og fjord.

Gruppen bag har lavet en hjemmeside, hvor man kan følge med, i hvordan de i alt seks planlagte arrangementer tager form.

Mens havet får sin dag 28. august, er mosen og fjorden udsat til næste år. Det gælder en kombination af naturoplevelse, formidling og folkeoplysning.

Gruppen er i kontakt med Frivillighedhuset, der igen har god forbindelse til kommunens flygtninge. Flere har efterlyst aktiviteter i naturen for hele familien. - Vi skal også have pensionister og beboerne på kommunens plejecentre med. Hvis de ikke selv kan komme ud, så kan de i hvert fald sidde på havnen eller molen og kigge på, hvad børnene laver, mener Per.

Programmet omfatter en sejlads med optimistjoller, fugletur til holmene. Formand for Naturfredningsforeningen står derude, låner sin store fuglekikkert ud og fortæller, mens et par af de lokale fiskere med båd sejler interesserede frem og tilbage.

Der bliver mulighed for at kigge indeni på en fiskekutter, man kan få lov at surfe, kigge på fiskernes udstyr og selv få lov at fiske, mens en biolog fra amtet fortæller om livet under overfladen. I Dokkedal bliver der sejlads med doublesculler, netfiskeri efter rejer og krabber, bål og bagning af snobrød og den fangst, man selv måtte have hentet derude.

Der bliver mulighed for at komme ud i waders og finde småkravl og bagefter få forklaret, hvad der er, og hvad det i øvrigt fortæller om livet i havet. Naturvejleder medvirker, og han er også fagmanden, der fortæller om snapseurterne.